Navigate Up
Sign In

Министар Касиповић са студентима Универзитета у Источном Сарајеву

Министар са ректором и студентима у студентском дому
„Универзитету у Источном Сарајеву одобрено је око 15 милиона марака из Развојног програма Републике Српске. За рјешавање питања смјештаја студената на Палама издвојено је 5,5 милиона марака, за смјештај студената у Фочи  три милиона марака, за изградњу објекта Економског факултета 5,1 милион марака и при самом крају су процедуре по жалбеном поступку тако да се надам да ћемо врло брзо имати могућност да почнемо градњу“, рекао је министар просвјете и културе Антон Касиповић приликом посјете Универзитету у Источном Сарајеву.
С циљем унапређења образовања, овом универзитету је такође одобрено из Развојног програма 1,3 милиона марака за набавку наставних учила и помагала а од јесени би требала пристизати и техничка опрема по основу аустријског кредита у вриједности од седам милиона евра.
„У току су преговори о кредиту од 10 милиона евра за рјешавање питања студентског смјештаја од Пала, Лукавице, Фоче, Требиња, Бање Луке до доградње у Добоју, чиме би се значајно побољшали услови у којима станују студенти и дефинитивно подигао студентски стандард у Републици Српској“, истакао је министар Касиповић.
Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Митар Новаковић и директор Вера Мацура упознали су министра Касиповића са предузетим мјерама за побољшање рада на овој високошколској установи.
„Универзитет у Источном Сарајеву је посљедњих година доста урадио на побољшању услова рада и студирања у свим мјестима гдје има организационе јединице - у Добоју, Бијељини, Требињу, Фочи, овдје у Лукавици и Палама. Овај универзитет располаже са више од 70 одсто властитог кадра, чиме је значајно побољшан квалитет рада. Наравно да нам треба још времена и средстава јер увијек тежимо бољем“, нагласио је ректор Новаковић.
Министар Касиповић заједно са руководством Универзитета у Источном Сарајеву посјетио је студентске домове „Стамболчић“, „Коран“ и „Чича“. Ова посјета била је прилика и да министар Касиповић разговара са представницима Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву а на њихов позив присуствовао је и универзитетској вечери.