Navigate Up
Sign In

Министар Наталија Тривић честитала школску славу

FOT_64222.jpgМинистар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је свим основним и средњим школама у Републици Српској честитку поводом обиљежавања Светог Саве. У честитки се каже: 
 
„Поводом празника Светог Саве, који се обиљежава као школска слава, свим ученицима у Републици Српској, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу упућујем најљепше честитке.
 
Школска слава је приликa дa сe пoдсјeтимo светосавског насљеђа и вриједности које је у наше школство уткао српски просвјетитељ. Властитим примјером, као изузетан духoвник и учитeљ, Свети Сава нам је показао пут истрајности и хуманости као пут у свакодневном промишљању и поступању. Слиједећи светосавље као пут истинског учења, његујемо културу дијалога и учимо да поштујемо једни друге. 

Празник посвећен Светом Сави је најсвечанији дан у свим школама јер је то прилика да ученици представе своја постигнућа и искажу сву своју креативност. Овај празник је и прилика да захвалим свим учитељима и наставницима на преданом и одговорном раду и да их позовем да истрају на васпитавању и образовању младих генерација у духу светосавља.“