Navigate Up
Sign In

Сарадња у области образовања

IMG_4930.jpgМинистар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас са директором организације Sаvе thе childrеn у БиХ Андреом Жеравчић и дирeктoром зa рaзвoj и квaлитeт прoгрaмa у овој организацији Фaтимом Смajлoвић о унапређењу сарадње у области образовања.
 
На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња била веома успјешна, посебно у области предшколског васпитања и образовања. Организација Sаvе thе childrеn пружила је значајну подршку Министарству у реализацији Програма припреме дјеце пред полазак у школу.
 
„Жеља нам је да у овој години у Програм припреме дјеце пред полазак у школу укључимо сву заинтересовану дјецу, стога нам је оваква подршка изузетно драгоцјена“, рекла је Тривићева.
 
Она је указала и на потребу сарадње у подршци талентованим ученицима, као и у активностима чији је циљ повећања безбједности ученика у школама.
 
Разговарано је и о формирању Центра за рани раст и развој у општини Рудо, у који ће бити укључена дјеца предшколског узраста с обзиром да у овој општини не постоји предшколска установа.
 
Представници организације Sаvе thе childrеn упознали су министра Наталију Тривић са плановима у наредном периоду са посебним освртом на реализацију пројекта редукције ризика од природних катастрофа који је намијењен основним школама.