Navigate Up
Sign In

Унапређење сарадње у образовању

Trivic - Americka ambasada.jpgУнапређење сарадње у области образовања била је тема данашњег састанка министра просвјете и културе Републике Српске мр Наталије Тривић са Леом Пиз (Leah М. Pease), која обавља дужност замјеника амбасадора САД у БиХ.
 
Саговорнице су се сложиле да је у наредном периоду потребно радити на модернизацији наставног процеса, као и на усклађивању уписне политике са захтјевима привреде.
 
„Затражили смо од привредника да доставе потребе за кадром да бисмо у складу с тим планирали уписну политику за средње школе. Опремићемо и кабинете за практичну наставу за ученике првог разреда, док би ученици виших разреда имали плаћену праксу код привредника. Практична настава је неопходна да би ученици стекли потребне компетенције и по завршетку школовања добили посао“, појаснила је министар Наталија Тривић. 
 
На састанку је истакнутo да је квалитетно образовање кључно за развој друштва и да ће управо с тим циљем бити настављена сарадња и у наредном периоду, као и подршка програмима чији је циљ унапређење знања и вјештина ученика.