Navigate Up
Sign In

Факултету политичких наука 2,5 милиона марака

Потпредсједник Владе и министар просвјете и културе Антон Касиповић, министар финансија Зоран Тегелтија и декан Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци Ненад Кецмановић потписали су данас Меморандум о реализацији пројекта „Санација објекта за потребе Факултета политичких наука у Бањој Луци“ из економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске 2007-2010. За овај пројекат из Развојног програма одобрено је 2,5 милиона марака.
„Ово је за нас веома важан дан јер ћемо оптимално ријешити питање смјештаја и рада Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци на радост, прије свега, студената, али и професора. Ово је један од низа пројеката у области високог образовања реализованих средствима из Развојног програма Републике Српске“, рекао је министар Касиповић.
 
Он је подсјетио да је недавно са Архитектонско-грађевинским факултетом Универзитета у Бањој Луци потписан Меморандум о реализацији пројекта „Санација објекта за потребе Aрхитектонско-грађевинског факултета у Бањој Луци“, за шта је из Развојног програма одобрено такође 2,5 милиона марака.
„Надам се да ћемо ријешити све потешкоће које постоје у вези са градњом Економског факултета у Источном Сарајеву а наредног мјесеца почеће припремни радови за изградњу четвртог павиљона у Бањој Луци и наставак активности на рјешавању студентског смјештаја од Требиња, Фоче, Пала, Лукавице а надам се, у догледно вријеме, и Добоја и Бијељине“, нагласио је министар Касиповић
 
Процјене стручњака су да ће Факултет политичких наука Универзитета у Бањој Луци имати жељени објекат за годину дана а судећи по пројекту, биће на нивоу највиших стандарда у високом образовању.
 „Факултет политичких наука је млад и амбициозан факултет. Урадили смо много до сада на његовом конституисању, међутим, ништа од тога без крова над главом и ево, данас смо добили и потребна средства. У међувремену смо прибављали урбанистичке дозволе и проводили потребне процедуре. Од овог момента одобрена средства за нас постају оперативна и можемо да кренемо у градњу“, рекао је декан Кецмановић.
Потписивању Меморандума о реализацији пројекта „Санација објекта за потребе Факултета политичких наука у Бањој Луци“ присуствовао је и предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић са сарадницима.