Navigate Up
Sign In

Министар посјетио "Иност" - Сајам ученичких и наставничких достигнућа

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић посјетио је данас Међународни прољећни сајам књиге и 13. изложбу иновација „Иност 2011“ у хали Бањалучког велесајма. 
„Утисак је да, на неки начин кипе идеје, енергија младих људи. У сваком случају инспиративно је на сваком штанду гдје су млади који имају жељу, дар и ентузијазам да нешто ураде“, рекао је министар Касиповић обилазећи штандове традиционалне сајамске манифестације.
 
На штанду „Ланака“ и Гимназије из Бање Луке представљене су новине на порталу еОбразовање а ријеч је о новом садржају на страницама намијењеним размјени искустава између наставника.  
„Желио сам да видим у стварном, реалном животу наш портал еОбразовање - презентацију припреме часова, што ми се чини нарочито важним, готово бих рекао револуционарним јер имамо у оквиру другог степена обуке наших наставника стотињак припремљених огледних часова. Међу њима ћемо наградити најуспјешније радове наставника основних и средњих школа. Ово је и промовирање могућности да наставници међусобно размјењују лекције, да размјењују искуства јер тиме значајно можемо унаприједити нашу школу“, истакао је министар Касиповић.
 
Представљању могућности које нуди еОбразовање присуствовали су и директор Републичког педагошког завода Мирко Бањац, директор „Ланака“ Небојша Нинић и директор Гимназије у Бањој Луци Зоран Пејашиновић.
„Добра књига је најбољи пријатељ и мало је прилика да се човјек сусретне са књигом и због обавеза и због понуде а онда још кад видите оволико добрих идеја и кад сте присутни на једној оваквој понуди, то је велика ствар. Мислим да ово говори да имамо будућност и да је пут којим смо кренули прави пут“, нагласио је директор Бањац.