Navigate Up
Sign In

Почела настава у другом полугодишту

     Данас је почела настава за 105.163 ученика основних и 48.662 ученика средњих школа у Републици Српској. На основу мишљења Института за заштиту здравља Републике Српске, оцијењено је да је тренутна епидемиолошка ситуација очекивана за ово доба године и да нема разлога за одгађање наставе. Министарство просвјете и културе ће, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите, пратити епидемиолошку ситуацију и реаговати у складу с препорукама  надлежних здравствених установа.
     Поводом почетка наставе у другом полугодишту у школској 2010/2011. години, министар просвјете и културе Антон Касиповић упутио је честитку ученицима и наставницима у којој се каже:
„Свим ученицима и наставницима желим срећан почетак наставе у другом полугодишту школске 2010/2011. године!
      Наставу у другом полугодишту почињемо симболично – разговором ученика са педагозима, што представља најаву још квалитетнијег односа између наставника и ученика, односа разумијевања и међусобног повјерења. Добра сарадња наставника и ученика је кључ унапређења наставног процеса, препознавање дара и потенцијала код ученика, с једне стране, те рад и размјена мишљења уз дужно поштовање наставника, с друге стране.
     Пратећи савремене трендове у образовању, вјерујем да ће у другом полугодишту ученицима бити занимљивији часови јер су захваљујући информатичкој опремљености кабинета и оспособљености наставника, школе у могућности да користе информационе технологије у настави. У плану је даље усавршавање наставника а путем портала „Е-образовање“ наставници ће ускоро бити у могућности да размјењују искуства и стручне савјете а ученици занимљиве информације.
     Све вас позивам да не штедите труда ни љубави у дружењу с књигом, свјесни да је знање најбоља препорука за будућност!“
      Настава за основце у другом полугодишту завршава 17. јуна, односно 3. јуна 2011. за ученике деветих разреда. Настава за средњошколце у другом полугодишту завршава 20. маја за матуранте, односно 17. јуна 2011. за остале ученике.  За матуранте умјетничких школа настава у другом полугодишту завршава 13. маја а за остале ученике умјетничких школа 10. јуна 2011. године.
Прољећни распуст трајаће од 18. до 22. априла ове године.