Navigate Up
Sign In

Стипендије

Министарство просвјете и културе планирало је у академској 2010/2011. два милиона марака за стипендирање студената у Републици Српској и 100 хиљада марака за студиј у иностранству.
 
Планирано је да се додијеле 734 стипендијe успјешним студентима првог, другог и трећег циклуса студија, 230 стипендије осталим студентима првог циклуса студија, 20 стипендија студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица и 16 стипендија студентима првог циклуса студија са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама Републике Српске (Берковићи, Вукосавље, Источни Дрвар, Источни Мостар, Источни Стари Град, Језеро, Калиновик, Крупа на Уни, Купрес, Љубиње,Осмаци, Оштра Лука, Ново Горажде, Петровац, Рудо и Трново).
 
Планирано је такође стипендирање студената студија у иностранству првог, другог и трећег циклуса. Конкрус је затворен 24.11.2010. и у току је разматрање приспјелих пријава.
 
Прелиминарна ранг-листа о додјели стипендија биће објављена почетком фебруара, док ће коначни резултати бити објављени у марту 2011. године.