Navigate Up
Sign In

Студентима рачунари и бесплатан приступ интернету


Студенти у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањој Луци добили су данас 15 рачунара и бесплатан приступ интернету у интернет клубу у оквиру студентског ресторана брзе хране „Шестица“. 
„Обновљени простор у Студентском центру и рачунари пружају нове могућности студентима и дио су подршке Владе Републике Српске високом образовању у Спској.

 

Укупне инвестиције из Развојног програма на два јавна универзитета, у Бањој Луци и Источном Сарајеву премашују 25 милиона марака“, рекао је министар просвјете и културе Антон Касиповић.  

Он је подсјетио на недавно потписане меморандуме о изградњи објеката Факултета политичких наука и Архитектонско-грађевинског факултета а приводе се крају и консултације са Европском инвестиционом банком о кредиту од 10 милиона евра којим би било ријешено питање студентског смјештаја у Републици Српској. 
 
„Интернет-кафе ће добродоћи студентима док се не уведе бежични интернет, који ће бити обезбијеђен у оба ова павиљона, као и у павиљону у Кампусу“, појаснио је директор Студентског центра „Никола Тесла“ Милан Комљеновић.
Приступ интернету је бесплатан за студенте а рачунаре ће одржавати најбољи студенти електротехнике који бораве у овом студентском дому.
 
„Ово је још једна потврда успјешне сарадње Уније студената Републике Српске и Министарства просвјете и културе. Прошле седмице смо разговарали са министром о потреби да се у обновљеном студентском објекту инсталишу рачунари, што је данас и урађено. Веома сам задовољан брзином којом је тај договор реализован, као и самом опремом. Рачунари ће студентима олакшати спремање испита и семинарских радова“, истакао је предсједник Уније студената Републике Српске Гордан Балабан.