Поштовани,
 
Министарство просвјете и културе креирало је у сарадњи са школама и са „Ланаком“ портал Е-образовање с намјером да он постане мјесто размјене информација из области образовања. Поред бројних информација које ће бити од помоћи свим грађанима, Е-образовање треба првенствено да буде на услузи наставницима и ученицима – мјесто на коме ће сазнати више него у књизи и више него на часу.
 
Захваљујући програму информатичке обуке наставника, коју је Министарство просвјете и културе провело у школској 2009/2010. години, око 11 хиљада запослених у школама научило је да користи рачунар у настави. Уз кинеску донацију Републици Српској, вриједну више од милион марака, којом су опремљени информатички кабинети у 126 школа и сарадњу са „Интелом“ која је донирала Влади Републике Српске софтвер и едукативни мултимедијални садржај у вриједности од 15 милиона долара с правом превођења и прилагођавања нашем наставном плану и програму, можемо с правом рећи да смо начинили значајан искорак у примјени савремених информационих технологија у настави.
 
Министарство просвјете и културе потписало је 2009. године са Интелом Меморандум о разумијевању у спровођењу пилот пројекта „Један рачунар – једно дијете“. План је да сваки ученик у Републици Српској од трећег до деветог разреда ради на рачунару те да наставници користе дигиталне материјале у настави помоћу преносног рачунара.  „Интел“ је поклонио 30 рачунара ученицима ОШ „Георги Стојков Раковски“ а користећи их наставник ове школе Бранко Ступар освојио је прво мјесто за пројекат Талесова теорема у оквиру ITF такмичења које је организовао Мајкрософт и представљао БиХ на европском такмичењу.
 
Увођењем електронског дневника у школе, побољшана је комуникација између ученика, родитеља и наставника. Након свакодневног увида у електронски дневник, родитељи су у могућности да прате ток образовног развоја њихове дјеце. Наша намјера је да наставимо са програмом даљег усавршавања наставника а у догледно вријеме омогућимо и учење на даљину – све с циљем да младима у Републици Српској обезбиједимо савремени систем образовања захваљујући којем ће бити препознатљиви и тражени на европском тржишту.
.