Мобилна апликација ЕДУИС - еДневник

​Како би искуство кориштења електронског дневника било што боље, Министарсво просвјете и културе Републике Српске у оквиру пројекта „Опремање васпитнообразовних установа у Републици Српској рачунарском опремом и софтвером“, имплементирало је мобилну “Android” апликацију „EDUIS – eDnevnik“. Ова апликација је намијењена родитељима и ученицима основних школа у Републици Српској, али и родитељима и ученицима 12 средњих школа које су имплементирале Едуис у свој систем. 

Апликација пружа боље корисничко искуство, бржи и лакши приступ информацијама, али и једноставну и безбједну комуникацију између родитеља, наставника и ученика. Мобилна апликација „EDUIS – eDnevnik“ пружа константну подршку, али уједно ствара здраво корисничко окружење на њиховом путу образовања. 

Од 15. фебруара 2021. године наставници, ученици и родитељи могу потпуно бесплатно да преузму апликацију која је доступна на Google продавници и да је инсталирају на свој паметни телефон или таблет. Све што је потребно урадити јесте да у претраживач Google продавнице унесете „EDUIS - eDnevnik​“. Пријава у апликацију се врши са већ постојећим налозима којим се врши пријава на веб апликацију.